Bu Blogda Ara

Bizle paylaşın...

Ad

E-posta *

Mesaj *

10 Şubat 2015 Salı

HİNDİSTAN
AGRA KALESi (1983)
Hindistan'ın Agra şehrindeki Agra Fort, yani Agra Kalesi UNESCO tarafından 1983 yılında "Dünya Mirasları Listesi"ne alındı. Tac Mahal'in iki buçuk kilometre kuzeybatısında olan kale aslında etrafı duvarlarla çevrili muhteşem bir saray. 1526 - 1857 yılları arasında hüküm süren Hindistan -Türk İmparatorluğu'nun yönetim binası olarak kullanılmış olan kale 'Kızıl Kale' olarak da biliniyor. 1648 yılında Şah Cihan tarafından tamamlanan kalede Hindistan -Türk imparatorları Babür, Hümayun, Akbar, Cihangir ve Aurangzeb yaşamış.. 
Ajanta Mağaraları (1983)

Kökeni M.Ö 200’e kadar dayanan Ajanta Mağaraları Hindistan’ın Maharashtra bölgesinde Ajanta Dağlarının bazalt kayalar ile kaplı tepelerinde yer alır. Mağaralar doğal mağaralar değildir. Budist rahipler tarafından 29 farklı kaya bloğu oyularak oluşturulmuştur.
Ellora Mağaraları

Hindistan’da Maharashtra Eyaletinin kuzeyinde Aurangabad şehrine 30-40 km uzaklığında bulunan tarihi bir miras Ellora Mağaraları. Kayalara oyulmuş eski tapınaklardan oluşan bu mağaralar Unesco tarafından Dünya mirası olarak tescillenmiştir.
Tac Mahal

Tac Mahal, Babür İmparatorluğu’nun 6. hükümdarı Şah Cihan (Şah-ı Cihan:Dünyanın Şahı) (1593-1666) tarafından yaptırılmıştır. (Babür Şah’ın Hindistan da kurduğu Türk İmparatorluğu, Hindistan’da 332 yıl (1526-1858) egemen oldu.) Tac Mahal’ in temeli 1632 yılında atılmıştır.
GÜNEŞ TAPINAĞI
Konark Güneş Tapınağı Hindistan'ın Orissa Eyaletindedir.

13.yüzyılda East Ganga Kıralı Narasimhateva Tarafından Güneş Tanrısı Surya Için Yaptırılmıştır.

KAZARİNGA MİLLİ PARKI
 Hindistan'ın Assam eyaletinin Golaghat ve Nagaon ilçelerinde bulunan bir milli park. Dünya Mirası Alanı olarak kabul edilen park dünyadaki büyük tek boynuzlu gergedan nüfusunun üçte ikisine ev sahipliği yapmaktadır.Kaziranga dünyada korunan alanlar arasında kaplanların en yüksek yoğunluğa sahip olduğu yerdir ve 2006 yılında Kaplan Rezervi ilan edilmiştir.

Keoladeo Milli ParkI

Rajasthaneyaletinde bulunan Keoladeo Milli Parkı , Paleartik'te göçmen su kuşlarının önemli bir kışlama alanıdır ve göçmen yerleşik üreyen kuşların kalabalık cemaati ünlüdür . Nüfuslu bir insan - egemen bir çevre içinde yer yeşil bir yaban hayatı vaha , bazı 375 kuş türü ve diğer yaşam formları çeşitli bir dizi otlaklar , ormanlık , ormanlık bataklık ve sadece 2873 hektarlık sulak bu mozaik kaydedilmiştir .

Goa'daki Kilise ve ManastIrlar

Portekizli kaşif Alfonso de Albuquerque 1510 yılında Goa fethetti vePortekiz Lizbon gibiaynı yurttaşlık ayrıcalıkları paylaşan , 1961 yılına kadar Eski Goa merkezine sahip Goakoloni ,toprakları yönetenengin doğu Portekiz İmparatorluğu'nunbaşkenti oldu . 1635 itibarıyla, Avrupalılarınardışık dalgalar Goakaçınılmaz düşüş getirdi .

Fatehpur Sikri (1986)

İmparator Akbar tarafından 16. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen , Fatehpur Sikri ( Zafer Şehri) sadece bazı 10 yıldır Babür İmparatorluğu'nun başkenti oldu . Anıtlar ve tapınaklar , düzgün bir mimari tarzında tüm karmaşık Hindistan , Jama Mescidi en büyük camilerinden biri kapsamaktadır

KIZIL KALE

Hindistan beşinci Babür İmparatoru Şah Cihan'ınyeni başkenti -Kızıl Kale Kompleksi sarayın Shahja hanabad kale olarak inşa edilmiştir . Kırmızı kumtaşı muazzam dış duvarın Adını , o Kızıl Fort Kompleksi oluşturan hangi ile 1546 yılında İslam Şah Suri tarafından inşa edilmiş eski bir kale ,Salimgarh , bitişik .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder